2014. november 29., szombat

Mit találunk az interneten?


 A Youtube-on sok hasznos videó érhető el a témában. Ezek a videók a Foglalkoztatási Rehabilitációs Tudástár csatornáján találhatóak.A Foglalkozási Rehabilitációs Tudástár egy tudásmegosztó honlap, amelyen a rehabilitációs hozzájárulás terhére történő foglalkoztatás döntésének érdemi mérlegeléséhez szükséges hasznos információk, módszertani útmutatások, ötletek, tanácsok és foglalkoztatási jó gyakorlatok találhatóak. Ezek felhasználása reményeink szerint szerepet játszhat a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához kapcsolódó előítéletek megváltoztatásában és elősegítheti a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazási szándékának emelkedését.



Tehát a videókban található információk megbízhatóak, hitelesek. Lehetnek azonban már elévült részek is, hiszen ezeket a videókat 2013-ban töltötték fel az internetre.


A videóik két csoportra oszthatóak, van egy módszertan csomag, amelyből az érdeklődő megtudhatja, hogy milyen rendszerben működik a rehabilitációs hozzájárulás, hogy működik a toborzás, a kiválasztás. Sok mindent meg lehet tudni a foglalkoztatás tervezéséről, a megváltozott munkaképességűek ellátásairól, a foglalkoztatási stratégiákról és többek között a munkakör tervezéséről. De az említett témákon kívül, még más témakörökről is tájékozódhatunk.


A módszertani ismertetőkön kívül több olyan cég képviselőivel is készítettek videót, ahol dolgoznak megváltozott munkaképességű személyek. Ezekből a videókból megtudhatjuk, hogy milyen arányban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket, illetve különböző foglalkoztatási jó gyakorlatokat mutatnak be, amelyek beváltak a cégüknél. Így betekintést nyerhetünk egy-egy nagyobb vagy kisebb hazai cég működésébe.A szereplő cégek: Szerencsejáték Zrt., Első Business Kontoroll Kereskedelmi Kft. , Cabtec Kft, Pro-Team Kecskemét, Alba Civitan Rehabilitációs Nonprofit Kft. , Star Rehab Kft. , Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. , Erfo Nonprofit Kft, Auchan Magyarország Kft. , Provident Zrt, McDonald’s.Nem csak cégek, hanem iskolák is szerepelnek a felsorolásban.

 Az itt felsorolt cégek csak a töredéke annak a listának, ami itt található:https://www.youtube.com/channel/UCv6prN-Bq_tuKihNWa24W1A


Kiknek ajánlom ezeket a videókat? Mindenkinek, akit érdekel ez a téma, vagy ha van bármi kérdése a foglalkoztatási rehabilitációval kapcsolatosan. És nem utolsó sorban tényleg mindenkinek, hiszen a cégekkel, iskolákkal készített videók sokszor elgondolkodtatóak.

Miért ajánlom éppen ezeket a videókat? Mert megbízható a forrás, rövidek, lényegre törőek.

Forrás:https://www.youtube.com/channel/UCv6prN-Bq_tuKihNWa24W1A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése