2014. november 25., kedd

Mely szervezeteknél dolgozhat?


A Motiváció Alapítvány rendkívül sokféle területen segíti, támogatja a fogyatékkal élő emberek életét. Fő profiljuk a mozgáskorlátozott személyek Személyes segítése, Szállítása, az Akadálymentes Környezet megteremtése, a Jogsegély Szolgálat, különböző programok szervezése, és végül, de nem utolsó sorban a Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatás.

Utóbbi komplex szolgáltatásukat a Budapesten és környékén élő látássérült, hallássérült és mozgáskorlátozott emberek, illetve valamilyen egészségkárosodással élő budapesti személyek –akiket ennek okán megváltozott munkaképességű munkanélkülinek regisztráltak- vehetik igénybe. Aki ezt igénybe veszi sok szolgáltatásban részesülhet: munkaközvetítés, munkaerőpiaci tanácsadás, álláskeresési tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, jogi tanácsadás, információnyújtás szociális ellátórendszerről.
Ezek a szolgáltatások különböző programok keretein belül valósulnak meg. Például a tanácsadások keretein belül, ahol az ügyfelek nem csak a munkavállalásról tájékozódhatnak, hanem a pályaválasztási és képzési kérdéseikre is választ kaphatnak. Ilyen típusú szolgáltatásokhoz sorolhatók még a pszichológiai, életvezetési, adósságkezelési, vállalkozóvá válást segítő tanácsadások. Az ügyfelek álláskeresési technikákat is elsajátíthatnak az alapítványon keresztül, konfliktuskezelést tanulhatnak. Sokféle programot szerveznek, olyanokat is, mint: közösségfejlesztő programok, munkavállalói tréningek, egyéb tréningek, tanfolyamok.

Az alapítvány igyekszik minden lehetőséget megadni a leendő ügyfeleiknek a megfelelő munka megtalálásához, a munkába álláshoz, így az összes szolgáltatásuk ingyenesen vehető igénybe.
Természetesen az épületük teljes mértékben akadálymentesített a kerekesszéket használók számára, illetve a siket ügyfeleik számára jelnyelvi tolmácsot is biztosítanak.

A munka nem merül ki az ügyfelek felé nyújtott szolgáltatásokban, hiszen a munkáltatókat is felkészítik, tájékoztatják a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási lehetőségeiről, illetve az igénybe vehető kedvezményekről.

Ha még többre kíváncsi: http://motivacio.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése